+ Meer informatie

Demonstratie Koerden loopt uit de hand

1 minuut leestijd

DEVENTER (ANP) - Een spontane demonstratie van vijftig a zestig Koerden bij het Turkse consulaat-generaal in Deventer is gisteren flink uit de hand gelopen.

De politie was volgens een woordvoerder van de Deventer politie met acht mensen ter plekke. Maar toen de demonstranten met stenen ruiten begonnen in te gooien en met stokken op de politiemensen insloegen, raakten de acht behoorlijk in het nauw en moesten ze door de wapenstok te hanteren en het pistool te trekken zich tegen de opdringende menigte verdedigen.

Nadat assistentie van omliggende korpsen was ingeroepen, kreeg de politie, toen veertig man sterk, de situatie onder controle. Zes verdachten van het geweld konden worden aangehouden. Volgens de Deventer politie vielen aan beide zijden enkele lichtgewonden. De slachtoffers liepen builen en schrammen op.

De Koerden demonstreerden tegen het geweld van de Turkse veiligheidspolitie woensdag en donderdag in Diyarbakir, waarbij elf Koerden en een politieman om het leven kwamen. De gewelddadigheden begonnen na de begrafenis van een vermoorde Koerdische politicus.

Er zijn vernielingen aangericht aan het consulaat: er sneuvelden zes ruiten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.