+ Meer informatie

Vergunning voor storten huisvuil in Zaanstad

1 minuut leestijd

'HAARLEM (ANP) - Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben een vergunning verleend voor het storten van bewerkt huisvuil op een stortplaats in de gemeente Zaanstad. Vanaf gisteren mag op de stortplaats Nauernasche polder officieel huisvuil worden gestort. De provincie heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Tot nu toe gedoogde de provincie het storten van huisvuil op de Zaanse stortplaats. Dit als gevolg van het afvaloverschot in Noord-Holland, ontstaan na de sluiting van de verbrandingsinstallaties in Alkmaar en Zaanstad. Nu is er een officiƫle vergunning verleend, die vijf jaar van kracht blijft.

Op de stortplaats mag jaarlijks maximaal 50.000 ton huisvuil terechtkomen. Het storten is aan strenge voorschriften gebonden. Die moeten er onder andere toe leiden dat de stankoverlast voor de omgeving zo veel mogelijk beperkt blijft. Om aan deze voorschriften te kunnen voldoen moet binnen twee maanden een zogenoemde balenpers worden geplaatst. Deze kost 1,5 miljoen gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.