+ Meer informatie

Hoorzitting over Londo

1 minuut leestijd

DEN HAAG De Tweede Kamer zal eind januari in een besloten zitting de oud-bewindslieden van onderwijs Deetman, Ginjaar-Maas en Van Leijenhorst horen.

De oud-bewindslieden zullen zich moeten verantwoorden voor de gigantische overschrijdingen op het zogenaamde Londo-stelsel.

De Algemene Rekenkamer onderzocht de manier waarop dit stelsel, op grond-waarvan basisscholen vergoeding krijgen voor de materiële kosten, is ingevoerd. Volgens dit controle-orgaan van de regering gebeurde dat niet altijd op even goede gronden. Bovendien hebben de betrokken oud-bewindslieden de Kamer „niet tijdig en adequaat" ingelicht.

Het is de bedoeling dat ook (ex)ambtenaren van het ministerie van onderwijs en vertegenwoordigers van de Algemene Rekenkamer worden gehoord. Na de besloten hoorzitting zal er een plenair en openbaar debat worden gehouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.