+ Meer informatie

Boot naar Engeland niet afgevaren

Strop voor vakantiegangers

1 minuut leestijd

UTRECHT — De tweede dagboot van Hoek van Holland naar Harwich, die maandag (vandaag) om 15.00 zou moeten vertrekken, ligt nog in Harwich tengevolge van een wilde staking aan boord.

De boot, de „St. George", is eigendom van de britse spoorwegen. Voor zover bij de maatschappij Zeeland in Hoek van Holland bekend heeft het arbeidsconflict iets te maken met de uitbetaling van overuren.

De „Koningin Juliana" van de maatschappij Zeeland, die maandagochtend in Hoek van Holland aankwam, had ongeveer 300 mensen aan boord die aanvankelijk voor de „St. George" hadden geboekt. Ook de „Koningin Wilhelmina", die maandagochtend uit Harwich is vertrokken, brengt zoveel mogelijk „extra" passagiers mee.

De maatschappij Zeeland heeft automobilisten die met de St. George naar Engeland dachten te gaan aangeraden, naar Ostende te rijden om vandaar de oversteek te maken. De passagiers die per trein in Hoek van Holland aankomen zullen moeten wachten op de nachtboot die tegen middernacht vertrekt. Volgens de Nederlandse spoorwegen is het niet helemaal zeker of ze allemaal mee kunnen, want in deze tijd van het jaar zijn alle'boten vrijwel volgeboekt. In ieder geval zullen ze zonder het lig- of zitaccommodatie zitaccomodatie moeten doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.