+ Meer informatie

Minder sterke drank verkocht

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Vorig jaar werd op de binnenlandse markt' voor 28,3 procent minder aan Nederlands gedistilleerd afgezet dan in 1979. Dat blijkt uit het jaarverslag van het produktschap voor gedestilleerde dranken.

Volgens het produktschap was de situatie vorig jaar „volstrekt abnormaal" wegens de verhoging ~vah de accijns op alcohol, de teruglopende economie en ook door het feit dat, vooruitlopend op de accijnsverhoging per 1 januari 1980, in de laatste maanden van 1979 grote voorraden werden ingekocht.

De gedistilleerde industrie maakt volgens het jaarverslag moeilijke tijden door, evenals de groothandel en de slijters/wijnhandelaars. De brutowinst van de laatsten daalde van 17 procent in 1978 tot 13,6 procent vorig jaar. „Gezien de stijgende exploitatiekosten een uitermate bedroevend cijfer", aldus het jaarverslag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.