+ Meer informatie

Vliegongeluk: 92 soldaten uit Senegal gedood

1 minuut leestijd

DAHRAN (AP) - Zeker 92 Senegalese soldaten van de multinationale strijdmacht zijn gisteren bij een vliegtuigongeluk in het noorden van Saoedi-Arabië om liet leven gekomen.

Zij zaten in een C-130 Herculestransportvliegtuig van de Saoedische luchtmacht dat neerstortte bij een poging te landen in Ras al-Mishab, aan de kust even ten zuiden van Khafji aan de grens met Koeweit. Saoedische autoriteiten zeiden dat het toestel uit Jeddah kwam en 101 mensen aan boord had. Amerikaanse militaire woordvoerders zeiden dat zeven personen het ongeluk hadden overleefd. Het Senegalese ministerie van defensie zei dat onder de overlevenden drie Senegalezen waren. In de Westafrikaanse staat is een acht dagen durende periode van nationale rouw afgekondigd.

Het vliegtuig is waarschijnlijk verongelukt door het slechte weer en het slechte zicht, veroorzaakt door rook van de brandende oliebronnen in Koeweit. Volgens de Saoediërs probeerde de piloot te landen, maar kon hij het toestel niet in de hand houden.

Senegal nam met ongeveer 500 militairen deel aan de door de Verenigde Staten geleide coalitie die een einde maakte "aa11 de 'Ftaaksé"bezetting van Koeweit. De verongelukte militairen waren op de terugreis naar hun basis nadat zij een bedevaart hadden gemaakt naar Mekka, het grootste heiligdom van de islam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.