+ Meer informatie

Laatste actie voor bibliotheek Uddel en Loenen mislukt

1 minuut leestijd

De Apeldoornse raad verwierp gisteravond een allerlaatste reddingsactie van de SGP en GroenLinks ter voorkoming van sluiting van de bibliotheekfilialen in Uddel en Loenen.

De beide fracties deden het initiatiefvoorstel de gemeentelijke bezuiniging op de bibliotheek Apeldoorn met 170.000 gulden te verminderen. Dit zou de financiële ruimte geven om de filialen open te houden. Alleen de fracties van RPF/GPV en Gemeentebelangen steunden het voorstel.

Per 1 september zal de bibliotheek Apeldoorn de beide dorpen door middel van een bibliobus van boeken voorzien. Alle fracties zijn het erover eens dat de kwaliteit van de bibliotheekfunctie er niet op achteruit gaat.

SGP en GroenLinks hechten echter veel waarde aan de functie van trefpunt die de bibliotheken hebben. Mevrouw J. T. Menke (PvdA) stelde dat ook een leeszaal als zodanig kan dienen.

SGP'er J. Leune vroeg haar daarop welk bedrag zij voor die voorziening wilde uittrekken. De PvdA'ster gaf aan dat dat een aanzienlijk bedrag kon zijn. C. G. Posthumus (GroenLinks) stelde vast dat er bij de raadsfracties geen sprake is van onmacht om de bezuiniging te schrappen, maar van onwil.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.