+ Meer informatie

Vragen

1 minuut leestijd

Een paar opmerkelijke zaken kwamen tijdens de hoorzittingen naar voren. De Republikeinse senator Oren Hatch stelde dat de beschrijving door mevrouw Hill van een incident met Clarence Thomas sterke overeenkomsten vertoont met een rechtszaak over „ongewenste intimiteiten" beschreven in een rechtentijdschrift in 1988. Een verdere vermeende grove opmerking van Thomas is bijna letterlijk terug te vinden in een passage uit het bekende boek "The Exorcist". De tweede zaak is haar contact in september met de stafleden van senator Kennedy. Senator Specter, oudofficier van Justitie, stelt dat Anita Hill contact heeft gehad met Democratische stafleden om de val van Thomas via de achterdeur te plannen.

Wat er van deze zaken waar is, zal onderzocht moeten worden. Eén ding is zeker: Anita Hill komt de tegenstanders van Clarence Thomas goed van pas.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.