+ Meer informatie

Burgemeester „mag niet in klederdracht”

1 minuut leestijd

STAPHORST. De burgemeester van Staphorst moet niet in plaatselijke klederdracht naar de viering van Prinsjesdag in Den Haag gaan.

Op die opmerking, van de Staphorster CU-fractievoorzitter Vedder, ontstond de afgelopen dagen nogal wat kritiek. Vedder zei het vorige week vrijdag tijdens de afscheidsreceptie van J. Alssema als burgemeester van Staphorst.

De CU’er kreeg daarop het verwijt dat hij álle klederdrachtuitingen op Prinsjesdag belachelijk zou vinden. Het ging hem echter alleen om de persoon van de burgemeester, stelde hij gisteren.

Ex-burgemeester Alssema vindt dat hij best, samen met veel Staphorster burgers, in authentieke dracht kon opdraven in Den Haag.

Als zijn opvolger, Th. Segers, dat ook wil, moet hij dat volgens Alssema vooral doen. „Staphorst staat bekend om zijn bedrijvigheid en rijke cultuur. Klederdracht hoort daar ook bij. Dat is een gegeven, en dat moet je niet wegstoppen”, aldus Alssema.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.