+ Meer informatie

GS willen verpleeghuizen Rijnmond uitbreiden

Plan herverdeling bedden volgt later

2 minuten leestijd

DEN HAAG - Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland willen de capaciteit van de verpleeghuizen in en om Rotterdam op korte termijn vergroten. Het provinciaal bestuur loopt daarmee vooruit op een plan dat een betere verdeling van de bedden voor Rijnmond beoogt.

GS hebben gisteren ingestemd met een plan voor uitbreiding van de capaciteit met 329 bedden psycho-geriatrie, vermindering van het aantal bedden voor somatisch zieken met 59, vervangende nieuwbouw dan wel renovatie van 474 verpleeghuisbedden en uitbreiding van de dagbehandeling (21 plaatsen) en de Regionale Instelling Beschermd Wonen (24).

In de plannen van GS vindt een herspreiding van de vestiging van verpleeghuis Ichtus/De Meerhorst in Capelle aan den IJssel met 240 bedden plaats. Krimpen aan den IJssel krijgt een dependance met 60 bedden. Verpleeghuis De Rustenburg in Bergschenhoek wordt voorzien van een nieuw paviljoen voor 40 geronto-psychiatrische patiënten. Het voormalige paviljoen voor deze mensen wordt gerenoveerd en bestemd voor 40 verpleeghuis-patiënten.

In Rotterdam mag verpleeghuis Pniël (120 bedden) op de huidige locatie nieuw bouwen. Renovatie en ruimtelijke uitbreiding zijn weggelegd voor het Rheumaverpleeghuis. Verpleeghuis Stadzicht ondergaat een wijziging binen de capaciteit ten gunste van 90 bedden voor somatisch zieken. Ook hebben GS ingestemd met de bouw van een verpleeghuisdependance met 60 bedden in een nieuw zorgcentrum van Humanitas, verpleeghuis Bergweglocatie. Het verpleeghuis Schiehoven wordt gerenoveerd en het bijbehorende zusterhuis vernieuwd. Hierdoor zal de capaciteit gewijzigd worden ten gunste van de 74 psycho-geriatrische bedden en de 178 bedden voor somatisch zieken. Renovatie is verder gepland voor verpleeghuis De Twee Bruggen en de Meerweide.

GS willen verder de start van een project verpleegd wonen met 20 bedden in een cluster van vijf aangepaste woningen in verpleeghuis Breede Vliet, een uitbreiding van de dagbehandeling met zeventien plaatsen voor een 24-uurs voorziening en een uitbreiding van de capaciteit met twaalf plaatsen voor kortdurende behandeling.

In Ridderkerk ten slotte staan een dependance van het verpleeghuis Smeetsland en de bouw van een RIBW-voorziening op stapel. Het verpleeghuisdeel kan worden uitgebreid met 30 bedden voor psycho-geriatrische patiënten tot in totaal 60 bedden. In vrijwel alle gevallen is reeds overeenstemming bereikt met de staatssecretaris van WVC en kan met het (ver)bouwen in de jaren 1992, 1993 en 1994 worden begonnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.