+ Meer informatie

Jacht op twee vrienden van Agca geopend

1 minuut leestijd

ROME — De Italiaanse politie heeft maandag de jacht geopend op twee vrienden van

Alfredo Lazzerini, het hoofd van de Komeinse terreurbestrijdingsbrigade, benadrukte dat er geen aanwijzingen zijn dat de twee, de 25-jarige Mehmet Sener en de twee jaar jongere Oral Gelik, bij de aanslag van woensdag betrokken zijn geweest of dat zij op dat tijdstip in Italië vertoefden. Maar zij hebben Agca misschien onderdak geboden, nadat hij in november 1979 uit een Turkse gevangenis was ontsnapt, aldus Lazzerini.

Sener en Gelik zijn afkomstig uit Malatya, het geboortedorp van Agca in Oost-Turkije. De politie herft foto's van het tweetal verspreid en vraagt mensen die hen menen te herkennen met haar contact op te nemen. Sener en Gelik worden in Turkije gezocht wegens terroristische moordaanslagen, maar de Italiaanse politie heeft tegen hen geen aanhoudingsbevelen uitgevaardigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.