+ Meer informatie

Oorlogsschade treft groot aantal kerken in Kroatië

1 minuut leestijd

WENEN (Kathpress) - Door de oorlog in Kroatië zijn reeds meer dan 385 kerkgebouwen beschadigd of verwoest. Dat heeft de Kroatische staatssecretaris voor cultuur, S. P. Novak, op een persconferentie in Wenen bekendgemaakt.

De verwoestingen zijn niet zozeer een kwestie van kwantiteit, maar vooral van kwaliteit. „De werkelijke Kroatische tragedie is gelegen in het feit dat de federale regering in Belgrado ernaar streeft een hele cultuur inclusief de mensen uit te roeien". Novak sprak tijdens een persconferentie ter introductie van de Kroatische cultuurweken.

Veel intellectuelen in Belgrado hebben wel tegen de verwoesting van Dubrovnik geprotesteerd, maar de verovering van Kroatisch grondgebied door Servische troepen niet principieel veroordeeld, aldus de president van de Vereniging Oostenrijk-Kroatië, oud-ambassadeur dr. J. Dengler. Deze mensen staan de laatste tijd onder zware druk van het Servische regime. Men mag van hen niet verwachten dat ze door heldhaftig optreden hun eigen leven in gevaar brengen, voegde hij eraan toe.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.