+ Meer informatie

Op school

4 minuten leestijd

free dirk in de krat op school, oom is in de school, oom loopt naarde bel.oom belt. rrrrr.... rrrrr.... miep loopt naar school, kees loopt naar school, miep loopt de school in. en kees loopt de school in. miep zit en kees zit. miep zit in de ... kees zit in de ... op de ... is een boek. in het boek is een aap. de aap zit op het raam. op het raam in het boek de aap eet. de aap in het boek eet het is op aap! de aap in het boek loopt, de aap loopt naar pim. pim zit in de kar. de aap loopt naar de kar. naar de kar en naar pim. rrrr....t is de aap in de kar. de aap is in de kar. pim zit in de kar en de aap zit in de kar. de aap zit in de kar. pim zit in de kar en de aap zit in de kar. de aap zit in de kar. pim zit in de kar. de kar is in het boek. het boek is op de ... de ... is in de school, in de school zit miep. in de school zit kees en oom. oom loopt in de school, oom loopt naar de bel. rrr...rrr... oom belt. oom beltin de school, op miep. op kees hoor. de aap loopt, de aap loopt naar de boom. in de boom zit een mus. de mus eet. loopt de aap naar de mus. de aap loopt naar de mus. naar de mus in de boom. de mus eet en de aap eet. het is op mus. het is op aap. in de bus naar moe! kees naar moe. miep naar moe. en oom naar moe. oom belt. moe loopt naar het raam. oo het is oom! het is oom en kees! en miep. moe zit. oom zit. kees zit en miep zit. moe eet vis. oom eet vis. kees eet vis en miep eet vis. de vis is op. kees loopt naar moe en miep loopt naar oom. oom wipt op... op... op... op. oom wipt miep op. 
Free Dirk van Roest, Rijssen

De tweeling gaat logeren
Johan en Johanna zijn een tweeling. Op een dag zegt vader: „Jongens jullie mogen bij opa en oma op de boerderij in Drenthe logeren". „Joepie" roepen J»han en Johanna tegelijk. Zaterdag mogen ze er heen. Op het perron worden ze uitgezwaaid door hun vader en moeder. Als ze in Drenthe aan zijn gekomen, worden ze opgehaald door opa. Met paard en wagen gaan ze naar de boerderij waar oma al op hun staat te wachten. Opa en oma hebben een hele leuke geit, ze vinden hem allebij zo lief, Johanna vind hem zo lief om te knuffelen en Johan juist om met hem te spelen en te voeren. Als opa de volgende zaterdag de schapen gaat hoeden mogen zij met opa mee. „Jammer dat het geitje niet mee mag hè?" zegt Johan tegen Johanna. Maar opa die het ook gehoord heeft zegt: Maar we zijn hier niet geiten aan het hoeden . maar schapen. Opeens zegt Johanna: „Kijk eens hunebedden!" Laten we daarop gaan klimmen, zegt Johan. Ja leuk. 's Maandags al heel vroeg worden ze weer door Opa naar het perron gebracht met paard en wagen. Nu mag Johan de paarden mennen. Opa zwaait hun uit op het perron. Als ze in de trein zitten zegt Johanna: „Wat was dat een leuke vakantie geweest hè?" „Ja vooral die geit en die hunebedden vond ik zo leuk. Op het perron in hun plaats staan vader en moeder al te wachten. Thuis vertellen ze alles.
Gertrude Karels, H. I. Ambacht, 9 jaar 

Winkelen
Toen ik uit school kwam ging ik eten. daarna gingen we naar de stad. toen gingen we naar de Hema. daar gingen wij kniekousen kopen maar daar zijn wij niet geslaagd, toen zijn wij naar Wilemse daar zijn wij wel geslaagd, mijn zusje heeft rose kousen en ik wit en paarsen kousen, toen gingen wij naar Veenendaal daar gingen we naar een hele grote Albert Heijn en er was van alles te koop ons hele winkelwagentje was vol toen gingen wij naar de kassa daar was het ook aardig vol eindelijk waren wij ian de beurt toen gingen wij naar huis.
Margo de Kruijf, 7 jaar


Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.