+ Meer informatie

Op de vlucht

1 minuut leestijd

Kasteel De Vanenburg is een van de landgoederen die in de directe omgeving van Putten liggen. Naast De Vanenburg zijn er nog de landgoederen Oldenaller, Groot SpWel en Schovenhorst.

Hotel Kasteel De Vanenburg ligt in een gebied waar de doorsnee toerist niet komt. De toeristen die Put

Vroeger stond De Vanenburg helemaal niet op deze plaats. Sinds 1674 ligt het op de huidige locatie. Beweringen dat daarvoor een ander kasteel op dezelfde plaats stond zijn niet juist, verklaart J. van Heil, gemeentearchivaris van Putten en Harderwijk. Hij is bezig een boek te schrijven over de geschiedenis van De Vanenburg. De verschijningsdatum is nog onbekend. Van Heil heeft zich de laatste anderhalf jaar meer met andere dingen beziggehouden, maar wil nu de draad weer oppakken.

Volgens de archivaris moet het toenmalige kasteeltje meer ten westen van de huidige plaats hebben gelegen, in de richting van de Zuider

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.