Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Pizza's met kruiden, kaas en natuurlijk tomatensaus

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Pizza's met kruiden, kaas en natuurlijk tomatensaus

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

In een halfuur tijd kunt u een heerlijke pizza op tafel zetten. Bij de meeste pizza's hoort een tomatensaus. Een basisrecept voor zo'n saus vindt u dan ook op deze pagina.

Pizza met kruiden
\joor 2 tot 4 personen 1 X hoeveelheid volkoren-pizzadeeg 250 g pittige tomatensaus 30 g fijngehakte tuinkruiden (kervel, rozemarijn, peterselie, oregano, marjolein, bieslook, basilicum enz.) 1 eetlepel maanzaad, 75 g mozzarella, geraspt Verwarm de oven voor op 225 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Druk het deeg met de vingertoppen op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van 30 cm 0. Leg het pizzadeeg op de bakplaat, verdeel er de tomatensaus over en rangschik er de kruiden, het maanzaad en de mozzarella op. Bak de pizza 15 minuten of tot het deeg aan de rand goudbruin en aan de onderkant krokant is.

Italiaanse pizza met kaas
voor 2 tot 4 personen 1 X hoeveelheid tarwegries-pizzadeeg 60 g tomatensaus 100 g mozzarella, in plakjes 2 theelepels verse of 1 theelepel gedroogde oregano Venwarm de oven voor op 225 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier Druk het deeg met de vingertoppen op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van ca. 20 cm 0. Leg het deeg op de bakplaat. Bestrijk de pizza met de tomatensaus en verdeel er de kaas over Strooi er de oregano op. Bak de pizza 15 minuten of tot het deeg aan de rand goudbruin en aan de onderkant krokant is.

Tomatensaus (basisbereiding)
2 grote uien, 2 teentjes knoflook 1 eetlepel olijfolie, 1 kg rijpe tomaten 1) Pel de uien en de teentjes knoflook en snipper ze fijn. Fruit ze ca. 10 minuten in de olijfolie op een laag vuur of tot ze glazig zijn. Snijd de tomaten klein en voeg ze aan de ui toe. 2) Kook het mengsel 35-40 minuten op een middelhoog vuur of tot het dik is het laat het daarna afkoelen. 3) Dit mengsel kan in de koelkast maximaal 3 weken worden bewaard. Ca. 1 liter Bereidingstijd: 50 minuten IVIeer dan veertig recepten voor zowel hartige als zoete pizza's vindt u in het boek "Pizza koken met flair". De bereiding van pizzadeeg, het boek geeft wel acht variaties, tomatensaus en pesto wordt stap voor stap uitgelegd. Bij een aantal recepten krijgt u van de Flair-kok een handige tip. Er staan veel kleurenfoto's in het boek. "Pizza koken met flair" door Alexandra IVIcCowan; uitg. Van Reemst, Den Bosch; 96 biz., ƒ 19,90.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 maart 1996

Terdege | 88 Pagina's

Pizza's met kruiden, kaas en natuurlijk tomatensaus

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 maart 1996

Terdege | 88 Pagina's