+ Meer informatie

Bisschoppen adviseren accountant bij IKV

PAX CHRISTI: NIET NODIG

1 minuut leestijd

UTRECHT — De vertegenwoordigers van de RK kerkprovincie in het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV) zouden er bij het bestuur van deze vredesbeweging op moeten aandringen dat het jaarlijks een door een erkende accountant goedgekeurd financieel verslag publiceert. Het IKV zou dan geruchten over zijn financieel doen en laten zelf uit de wereld kunnen helpen door naar de accountantsverklaring te verwijzen.

Dit schrijft de bisschoppenconferentie aan de vredesbeweging Pax Christi, die de RK kerkprovincie in het IKV vertegenwoordigt. Wel vinden de bisschoppen dat „zonder voldoende argument" door „beschuldigingen de discussie van de eigenlijke zaak, de kernwapens," is weggeleid.

In een reactie op de verklaring der bisschoppen inzake het IKV zegt het dagelijks bestuur van de RK vredesbeweging Pax Christi te waarderen, dat het episcopaat erop aandringt alle aandacht te geven aan de kernwapendiscussie en geen tijd meer te verspillen aan onbewezen verdachtmakingen. Naar de mening van Pax Christi bestaat er nu geen enkele twijfel meer over de integriteit van het Interkerkelijke Vredesberaad IKV.

Pax Christi vindt echter het verzoek van de bischoppen aan de vertegenwoordigers der R.K. kerkprovincie binnen het IKV om de aanstelling te bevorderen van een erkende accountant niet opportuun, omdat alle financiële stukken van het IKV openbaar en controleerbaar zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.