+ Meer informatie

Vredesmacht in Liberia gaat over tot actie

1 minuut leestijd

NAIROBI - De Westafrikaanse vredesmacht die in Liberia een einde tracht te maken aan de bloedige burgeroorlog is tot de aanval overgegaan.

De strijdmacht, die uit militairen van vijf lidstaten van de Ecowas is opgebouwd, ging in het offensief na de beschieting van hun hoofdkwartier in Monrovia. Volgens radioberichten uit het geljied zijn Nigeriaanse parachutisten, zondag gedropt achter de linies van het Nationaal Patriottisch Front van Liberia (NPLF), ten noorden van Monrovia. Zij werden daarbij vanuit de lucht gesteund door Nigeriaanse jachtbommenwerpers en helikopters. Volgens de woordvoerder staan de troepen van de vredesmacht klaar om de strijd aan te binden met het NPLF. Gewacht wordt op officiƫle toestemming van de Ecowas.

VluchteHngen die met helikopters van de Amerikaanse marine uit Monrovia naar Freetown waren geƫvacueerd, vertelden dat de toestand in de Liberiaanse hoofdstad reddeloos is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.