+ Meer informatie

Nijenrode wil opleiding met jaar verlengen

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het instituut voor bedrijfskunde Nijenrode in Breukelen wil zijn huidige 3-jarige opleiding met één jaar uitbreiden.

Per september 1982 moet de cursus vierjarig worden en daarmee aansluiten op de twee-fasenstructuur voor het wetenschappelijk onderwijs. Met het doorlopen,van de opleiding zal het doctoraat bedrijfskunde kunnen worden behaald.

Nijenrode heeft zich tot de koningin gericht met het verzoek het instituut aan te wijzen als hogeschool en aan het getuigschrift van de cursus gelijke rechten toe te kennen als aan een doctoraal getuigschrift. Er wordt niet alleen gevraagd doctoraten in de bedrijfskunde, maar ook in de economische en sociale wetenschappen te mogen verlenen. Volgens de huidige wet op het we^ tenschappelijk onderwijs bestaan doctoraten in de bedrijfskunde niet.

Doordat de wet twee-fasenstn^ctuur is aanvaard verliest Nijenrode de aansluiting bij het kandidaatsexamen economie en een aantal andere doorstiideermogelijkheden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.