+ Meer informatie

Overleg tussen Zambia en Zuid-Afrilca ?

1 minuut leestijd

PTRETORIA — In Pretoria en, Loesaka doen geruchten de gronde ' over een bezoek van een Zambiaanse diplomatieke missie aan Zuid-Afrika voor besprekingen met de Zuidafrikaanse regering over de impasse in Zuidelijk Afrika.

Premier Vorster wil geen commentaar geven op deze geruchten. Hij herhaalde dat zijn regering op goede voet wil verkeren met de rest van Afrika en vrede in Zuidelijk Afrika nastreeft. Vorige maand prees president Kaoenda van Zambia een toespraak van Vorster waarin deze zei samenwerking, en geen confrontatie, na te streven.

Ook de oproep van premier Vorster om zijn land „een half jaar de tijd te geven", heeft geleid tot een golf van speculaties over een mogelijke doorbraak in de politieke impasse in de verhoudingen tussen de staten met Afrikaanse regeringen en die met een blank minderheidsbewind in Zuidelijk Afrika. Er wordt ook gezegd dat premier Smith van Rhodesië onlangs in Zuid-Afrika was voor overleg met Vorster.

De Amerikaanse regering heeft maandag bekendgemaakt dat de

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.