+ Meer informatie

Geen nieuw ziekenhuis Den Haag

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland vinden dat er geen groot nieuw ziekenhuis moet komen in de regio Den Haag.

De meerderheid in het college is van oordeel dat de Bronovo/Nebo-combinatie en het Rode-Kruisziekenhuis zelfstandig moeten blijven bestaan, maar wel ieder met een kleinere capaciteit. Het Bethlehemziekenhuis (191 bedden) moet sluiten en in een fusie opgaan met het in Zoetermeer te bouweii ziekenhuis. GS zeggen dit in een voofi-j lopige nota over de ziekenhuis situatiw in de regio Den Haag. J Uit de nota blijkt dat GS het totaal aantal ziekenhuisbedden in de regio le*J rug wil brengen van 3.288 tot 2.993 in 4^' periode tot 1990. Het provinciebestuü'f; moet de staatssecretaris van volksgé-Sl zondheid voor 1 september dit jaar over^ de plannen adviseren. De huidige staatssecretaris Veder-Smit liet in 198(^3 weten dat ook voor de Haagse zieken-Ii huis nieuwe normen moesten wordeiij toegepast.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.