+ Meer informatie

Recensie

1 minuut leestijd

dr. Jan Hoek, Goed nieuws voor mensen onder de zon. De boodschap van Prediker. Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer 2016, 127 blz., € 7,50. ISBN 9789023971184.

Dit is gewoon een prachtig boekje. In 21 meditaties brengt dr. Hoek de boodschap van het boek Prediker voor het voetlicht. Steeds wordt de relatie gelegd met het Nieuwe Testament.
Niet alle onderdelen van het Bijbelboek worden behandeld (het is ook geen commentaar maar een meditatief boekje), maar de hoofdlijnen komen duidelijk aan de orde. Het taalgebruik is helder en fris. Graag aanbevolen voor de persoonlijke stille tijd. In een volgende druk (die ik het boekje zeker toewens) zouden misschien gespreksvragen toegevoegd kunnen worden. Dat vergemakkelijkt het gebruik op een kring.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.