+ Meer informatie

Geld voor theol. instituut van Baptisten in SU

1 minuut leestijd

MIAMI — De Baptisten-Wereldalliantie zal ruim 2,6 miljoen gulden beschikbaar stellen voor theologische opleidingen in Oost-Europa. Dit besluit is genomen tijdens de vergadering van de algemene raad van de Wereldalliantie vorige maand in Miami in de Amerikaanse staat Florida. Bijna de helft van dit bedrag is bestemd voor een theologisch instituut in de Sovjet-Unie.

Het geld zal worden overgemaakt zodra de Russische Unie van Baptisten toestemming van de autoriteiten heeft gekregen voor de opening van een dergelijk instituut. Op het ogenblik hebben alleen de Baptistenunies in Polen, de DDR, Hongerije, Roemenië en Joegoslavië een eigen opleidingsinstituut.


Ongeveer tweederde van de 1.172.000 Baptisten in Europa wonen in Oost-Europa. Veel gemeenten daar worden geleid door mensen die geen theologische vorming hebben genoten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.