+ Meer informatie

LSVb begint klachtenlijn voor studenten

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft een klachtenlijn voor studenten geopend. Mensen met vragen over onder meer studiefinanciering kunnen sinds gisteren op dit nummer in Utrecht terecht.

De LSVb kondigde de opening van de lijn aan in de "De andere krant voor studerend Nederland", een actiekrant die de komende weken in een oplage van 75.000 exemplaren over de universiteiten en hogescholen wordt verspreid. Studenten die bellen, zullen te woord worden gestaan door mede-studenten, die hen zo nodig naar andere hulpverleners doorverwijzen.

De LSVb vindt de klachtenlijn nodig omdat het stelsel voor studiefinanciering het komende studiejaar ingrijpend verandert. Volgens de bond weten veel studenten door de slechte voorlichting van het ministerie van onderwijs nog steeds niet wat hun precies te wachten staat.

Behalve vragen over studiefinanciering kunnen studenten ook problemen met huurrechten, inspraakprocedures op hun school of universiteit en de kwaliteit van het onderwijs aan de beantwoorders van de lijn voorleggen. De studentenvakbond voert de komende maanden verschillende acties tegen de plannen om nog verder op de studiefinanciering te bezuinigen. Het uitbrengen van "De andere krant voor studerend Nederland", die studenten moet informeren, is daarbij de eerste stap.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.