+ Meer informatie

Verdachte steelt kerstballen uit Paleis van Justitie

1 minuut leestijd

GRONINGEN (ANP) - Een 26-jarige vrouw uit Groningen heeft gisteren in het Paleis van Justitie te Groningen uit een kerstboom een paar glimmende kerstballen gestolen. Dat werd echter opgemerkt door een beambte van de veiligheidsdienst via de monitor van het bewakingssysteem. Na enige aandrang van haar advocaat hing de vrouw de ballen weer terug.

Tegen politierechter mr. R. Giltay vertelde de verslaafde verdachte, dat zij de ballen zo mooi vond dat zij ze even aan haar vriend wilde laten zien. Omdat zij ze in haar zak liet glijden, geloofde mr. Giltay haar niet. „Dit zijn nou echt misselijke dingen. Het is toch treurig dat u zelfs de kerstboom hier niet met rust kunt laten", vond de politierechter.

Behalve voor diefstal van een pakje sigaretten uit een Albert Heynwinkel waar haar de toegang al voor twee jaar is ontzegd, moest de vrouw ook voorkomen omdat zij een toiletpot op het politiebureau heeft stukgeslagen. Omdat er ook nog twee oudere zaken tegen de vrouw openstaan en zij twee weken geleden opnieuw op winkeldiefstal is betrapt, werd besloten de zaak tegen de vrouw binnenkort te behandelen waarbij alle feiten in één keer worden berecht. De mislukte diefstal van de kerstballen zal de verdachte niet apart ten laste worden gelegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.