+ Meer informatie

Sloop Ontmoetingskerk Vries

4 minuten leestijd

Op de plaats van de gereformeerde Ontmoetingskerk aan de Oude Asserstraat in Vries komt een twintigtal appartementen, schrijft het Dagblad van het Noorden.

Het gaat om koopwoningen die vooral geschikt zijn voor senioren met een goedgevulde beurs. De appartementen komen dicht bij winkels, een busverbinding en natuurschoon.

De protestantse gemeente in het Drentse dorp nam zondag met een laatste dienst afscheid van de kerk. De 1800 leden tellende gemeente kerkt in het vervolg in de monumentale Dorpskerk.

Strijd om kerkbanken

Er is nog steeds geen oplossing voor de strijd over de kerkbanken in de Joriskerk in Borculo, meldt Omroep Gelderland. Een bemiddelingspoging van oud-wethouder Hungerink van de gemeente Lochem heeft niets uitgehaald. Al zeven jaar ruziën het kerkbestuur en de Vereniging tot Behoud van Kerkbanken over het aantal banken in de kerk. Het bestuur wil een aantal banken verwijderen, terwijl de vereniging minimaal tien rijen vaste banken wil behouden.

Gratis Bijbels Alblasserdam

Boekhandel De Schuilplaats in Alblasserdam wil vanaf donderdagavond heel Alblasserdam en Kinderdijk van een gratis Alblasserdambijbel voorzien. De Bijbel wordt gratis aangeboden ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de winkel.

De Alblasserdambijbel is een speciale editie van het Nieuwe Testament in hedendaags Nederlands, voorzien van een bijzondere cover. Verder bevat de uitgave tips bij het lezen van de Bijbel en een Bijbelstudie. Bij alle woningen in Alblasserdam en Kinderdijk wordt een kaart bezorgd waarmee inwoners hun exemplaar van de Alblasserdambijbel kunnen afhalen bij boekhandel De Schuilplaats.

Op donderdagavond wordt het eerste exemplaar overhandigd aan een bekende Alblasserdammer. Vanaf 19.30 uur is de winkel open en kan iedereen met de cadeaukaart de Bijbel komen afhalen. Dit kan daarna ook op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober tijdens de openhuisdagen.

De Schuilplaats houdt zich al 25 jaar bezig met de verkoop en de verspreiding van Bijbels en boeken bij de Bijbel. Moederorganisatie en uitgever van evangelisatiemateriaal stichting Evangelische Tractaat Zending (ETZ) bestaat dit jaar 45 jaar. Deze stichting is binnen en buiten Nederland actief.

Lichtzijde in Zoetermeer

De gefedereerde christelijke gereformeerde kerk en Nederlands gereformeerde kerk van Zoetermeer gaan verder onder een andere naam: samenwerkingsgemeente De Lichtzijde. De gemeente is sinds 1 januari 2007 gefedereerd.

Bij het kiezen van de naam heeft de gemeente zich laten inspireren door de straatnamen in de omgeving van het kerkgebouw, die ook eindigen op "zijde". Het kerkgebouw zelf ligt aan de Broekwegzijde.

Nieuwbouw gg Middelharnis

De gereformeerde gemeente van Middelharnis heeft gisteren een perceel van ongeveer 6000 vierkante meter grond aangekocht. Op het terrein aan de Boomgaardweg wil de kerkelijke gemeente een nieuwe kerk laten bouwen. In het functioneel programma van eisen wordt uitgegaan van een kerkzaal met 600 plaatsen en mogelijkheid tot uitbreiding met nog eens 250 zitplaatsen door het bijtrekken van de zalen. Daarnaast wordt het mogelijk om in een later stadium eventueel een galerij met nog eens 150 tot 200 zitplaatsen te realiseren.

Het huidige kerkgebouw aan de Chr. de Vrieslaan dateert uit 1928 en is vanwege de groei van de gemeente niet meer toereikend. De kerk, het verenigingsgebouw en twee woningen worden verkocht aan een projectontwikkelaar.

De gemeente hoopt dat halverwege volgend jaar met de bouw kan worden begonnen.

Hhg koopt bouwgrond

De leden van de hersteld hervormde gemeente Barneveld, Kootwijkerbroek en Voorthuizen hebben ingestemd met de aankoop van een bouwperceel aan de Valkseweg in Barneveld. Het perceel ligt naast het Pluimveemuseum, in het gebied waar de gemeente Barneveld onder meer de bouw van scholen heeft gepland.

Met het aankopen van de grond -onder de voorwaarde dat er ook daadwerkelijk een bouwvergunning wordt verleend- is een eerste stap gezet om te komen tot de bouw van een eigen kerk. De stichting vermogensbeheer van de hersteld hervormde gemeente Barneveld, Kootwijkerbroek en Voorthuizen werkt die plannen nu verder uit. De planning is om in het jaar 2009 daadwerkelijk te gaan bouwen.

De hersteld hervormde gemeente telt ruim 500 doop- en belijdende leden en kerkt op dit moment in kerkelijk centrum De Valckenhoek, op industrieterrein De Valk in Barneveld.

De rubriek Grondvlak is bedoeld voor nieuws vanuit plaatselijke gemeenten. Berichten die voor plaatsing in aanmerking komen, kunnen gemaild worden naar: grondvlak@refdag.nl. Post kan gestuurd worden naar: Reformatorisch Dagblad, t.a.v. kerkredactie, Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.