+ Meer informatie

Vorstin Paola wil Nederlands bijspijkeren

2 minuten leestijd

BRUSSEL (ANP) - De Belgische koningin Paola erkent dat zij slecht Nederlands spreekt.

In antwoord op schriftelijke vragen van diverse Belgische media laat zij echter weten het nodige te zullen doen om haar Nederlands bij te spijkeren. Zij zegt de "denkwijze eigen aan het Nederlands zeer te bekoren."

"Ik begrijp en aanvaard de kritiek die geuit wordt op mijn onvolmaakte kennis van het Nederlands. Maar ik zal toch koppig doorgaan mijn kennis van die taal constant te verbeteren." De vorstin van Italiaanse origine volgde wel lessen Nederlands in Spa, maar beheerst van de drie officiële landstalen eigenlijk alleen het Frans echt goed. Prinses Máxima volgde lessen aan hetzelfde taalinstituut. Vlaamse media stellen voortdurend dat zij daar veel meer vorderingen maakte dan de Belgische vorstin.

Paola noch Albert laten zich ooit interviewen. Voor haar 65e verjaardag maakte de koningin echter een uitzondering en gaf zij schriftelijk antwoord op eerder ingediende vragen. De antwoorden werden gisteren verspreid door persbureau Belga. Zij zegt in heel haar ambtsperiode het meest getroffen te zijn door de "hartelijkheid" van de Belgen, maar vindt wel dat zij meer zelfvertrouwen mogen uitstralen. Ook dient de Belg volgens haar meer nationale trots te tonen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.