+ Meer informatie

Vrije Evang. Gem. bestaan eeuw

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Zaterdag 13 juni viert de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland zijn honderdjarig bestaan. Dit gebeurt met een feestelijke bijeenkomst in de „Meerpaal" in Dronten, waarvoor 1500 bezoekers worden verwacht. Enkele dagen later, op 16 en 17 juni, volgt in Lage Vuursche de jaarlijkse bondsvergadering.

De Bond telt in Nederland 47 gemeenten met 7700 belijdende leden en ongeveer evenveel doopleden en sympathisanten. De Vrije Evangelische Gemeenten kennen een verschillende oorsprong. Sommige gemeenten ontstonden als vrije gemeenten, andere scheidden zich af van de Hervormde of Gereformeerde Kerk terwijl weer andere ontstonden uit evangelisatie.

De Vrije Gemeente legt de nadruk op persoonlijk geloof en op de zelfstandigheid van de plaatselijke gemeente en de betekenis van zending en evangelisatie. In Nederland hebben de Vrije Evangelische Gemeenten goede contacten met de Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken en met de Baptisten. Via de internationale bond onderhoudt de Nederlandse bond relaties met de broederbonden in 12 landen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.