+ Meer informatie

Reorganisatie bezorgt Versatel fors verlies

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Telecombedrijf Versatel heeft in het derde kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 133,1 miljoen euro.

Dit bedrag is inclusief reorganisatiekosten van 121,5 miljoen euro. Vorig jaar was er sprake van een verlies van 34,4 miljoen euro. Dat maakte de onderneming vanmorgen voorbeurs bekend.

De reorganisatielast van 121,5 miljoen euro was Versatel kwijt aan de financiële schoonmaakoperatie die het kabelbedrijf in het derde kwartaal heeft afgerond. In die herstructurering dwong Versatel bij zijn obligatiehouders af de schuldpapieren in te ruilen voor aandelen.

Met de operatie verloste het kabelbedrijf zichzelf van een sterke schuldendruk: rentevergoedingen op obligaties hoefden immers niet meer betaald te worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.