+ Meer informatie

Cholesterol-arm ei ontwikkeld

1 minuut leestijd

NEW YORK - In de Verenigde Staten is een nieuw, „gezond" kippeëi ontwikkeld: cholesterol-arm. Dit heeft een .Amerikaans bedrijf in Pennsylvania gisteren bekendgemaakt, dat verantwoordelijk is voor dit nieuwe produkt.

Het geheim van het nieuwe ei, dat begin 1991 in de VS op de markt komt als "Heartland's Best" schuilt in een speciaal dieet voor de leghennen, dat onder meer vitamine E en zeewier bevat.

Cholesterol, dat in gewone eierdooiers, vet vlees en melk voorkomt, wordt in verband gebracht met harten vaatziekten.

Volgens de directeur van C. R. Eggs Inc. of King of Prussia, Bob Fuhrman, heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen dat een mens wekelijks twaalf van de nieuwe eieren kan eten zonder dat het cholesterolgehalte in zijn bloed hoger wordt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.