+ Meer informatie

Remlicht

1 minuut leestijd

Een Israƫlisch bedrijf heeft een zogenaamd vervroegd-remlichtsysteem ontwikkeld. Volgens het bedrijf (Atat Technology Ltd.) vermindert het systeem het aantal kopstaartbotsingen aanzienlijk. Door het vroeger oplichten van de remlichten worden achteropkomende automobilisten eerder gewaarschuwd, zodat ze meer tijd hebben om te reageren. Het systeem werkt met een sensor op het gaspedaal. Deze meet de versnelling waarmee de voet van het gaspedaal wordt genomen. Als het gaspedaal snel wordt losgelaten, activeert de sensor direct het remlichtsysteem. Volgens tests van "The Israel Phoenix", Israels grootste verzekeringsmaatschappij, ligt de tijd om de voet van het gaspedaal naar het rempedaal te brengen tussen de 0,2 en 0,3 seconden. Als een achteropkomende chauffeur hierdoor 0,3 seconden eerder gewaarschuwd wordt, zal hij ook eerder reageren en op de rem springen. Bij een snelheid van 100 km/u betekent dat een winst van 8 meter, bij 120 km/u zelfs van 11 meter. Die extra ruimte kan van vitaal belang zijn.

Het vervroegd-remlichtsysteem kost 199 gulden en is binnen twintig minuten te monteren. Het systeem wordt in Nederland op de markt gebracht door Technokar van Hees BV uit Barendrecht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.