+ Meer informatie

Zwembaden voor doop Argentijnse Jehova's Getuigen

1 minuut leestijd

BUENOS AIRES (ANP) - Vijf plastic zwembaden stonden deze week in het Velez Sarsfield-stadion in Buenos Aires om enkele honderden Jehova's Getuigen, vrijwel allen ex-katholieken, te dopen. Aan de jaarlijkse vergadering van de Argentijnse Jehova's Getuigen namen dit jaar 70.000 mensen deel.

De Getuigen behoren tot de snelst groeiende sekten in Argentinië. De jaarvergadering had dit jaar als motto "Minnaars van de vrijheid". De leden werden door hun leider. Hector Chap, opgeroepen „te werken aan een nieuwe wereld van vrijheid en van God". De Jehova's Getuigen waren tijdens de militaire dictatuur in Argentinië (1976-1983) verboden. Vele leden werden gearresteerd en gemarteld. Toen in 1983 de democratie werd hersteld, werd de sekte gelegaliseerd. Sindsdien heeft zij vooral in de lage middenklasse en de armere wijken veel aanhang verworven. Overal in het land verrezen hun koninkrijkszalen (kerken).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.