+ Meer informatie

Brand in Libische C-wapen-fabriek

1 minuut leestijd

TRIPOLI - Libië heeft vandaag bevestigd dat er brand is uitgebroken in de chemische fabriek in Rabta, waar volgens de Verenigde Staten chemische wapens worden gemaakt. Een woordvoerder van het Libische persbureau JANA meldde dat de brand „omvangrijk" was, maar kon geen details geven over de schade.

De Verenigde Staten hadden gisteravond bij monde van Witte-Huiswoordvoerder Marlin Fitzwater laten weten van verschillende regeringen, onder meer die van Italië, te hebben vernomen dat er brand was uitgebroken in de fabriek in Rabta. Hij zei tevens vernomen te hebben dat de Libische grenzen gesloten zouden zijn. Het Tunesische ministerie van binnenlandse zaken berichtte vandaag echter dat „alles normaal was" aan de grens met Libië en dat verkeer in beide richtingen mogelijk was.

Volgens de woordvoerder van JANA was de brand vanochtend uitgebroken. Hij zei dat Libië „niet uitsloot dat er sprake was van sabotage door Israël of de VS".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.