+ Meer informatie

Reagans zoon boos

2 minuten leestijd

LOS ANGELES — President Ronald Reagans geadopteerde zoon Michael is van plan af te treden als vice-president van een technisch bedrijf omdat verslaggevers willen weten waarom hij zijn vader noemde in een brief waarin naar contracten werd gehengeld.

De 35-jarige Michael Reagan zei donderdagavond tegen journalisten: „Ik heb niet geprobeerd het pentagon onder druk te zetten om van mijn firma te kopen. Ik ben het zat door de pers achterna gezeten te worden".

Reagan kwam in februari bij „Dana Ingalls Profile inc." in Los Angeles als vice-president voor marketing en verkoop. Om defensiecontracten voor zijn bedrijf aan te trekken, stuurde hij een brief aan de leiding van de luchtmachtbasis Tinker in Oklahoma.

Tinker vroeg in een antwoord om meer informatie. Het hoofd van de dienst voor ethiek in bestuur in Washington, Jackson Walter, zei dat Michael Reagans brief geen enkele wet overtrad die gaat over botsende belangen. „Die wetten gaan over afhankelijke kinderen", zei Walter tegen journalisten. „Bij mijn weten is er geen wet die het onafhankelijke kinderen van regeringsfunctionarissen verbiedt te streven naar zakelijke betrekkingen met de overheid".

De Washington Post had geschreven dat Michael Reagan acht of tien brieven aan militaire bases voor zijn firma had gestuurd. Als gevolg van dit bericht, verklaarde een woordvoerder van het Witte Huis, verzocht president Reagan een rijksadvocaat donderdag zijn vier kinderen van advies te dienen over de wijze waarop zij zich moeten gedragen, om de indruk te vermijden dat zij onzuiver zaken doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.