+ Meer informatie

„BVD en politie moeten betere afspraken maken"

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) De samenwerking tussen de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) en de politie kan worden verbeterd door schriftelijke afspraken te maken over wederzijdse wensen, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Ook zou er een overlegstructuur moeten komen tussen de BVD en de 25 politieregio's.

Dat adviseert de commissie-Bakker in haar eindrapport. De commissieBakker is een gezamenlijke werkgroep van de BVD en het Coördinerend Politie Beraad. De werkgroep werd vorig jaar ingesteld en stond onder leiding van de Apeldoornse politiechef J. W. Bakker.

De relatie tussen de BVD en de politie krijgt in de praktijk gestalte doordat bij de rijks- en gemeentepolitie en enkele landelijke diensten politie-ambtenaren werkzaamheden ten behoeve van de BVD verrichten: de Plaatselijke Inlichtingendienst (PID). De commissie-Bakker is er met het oog op de regionalisering van de poli

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.