+ Meer informatie

WUH: kwartaalwinst ruim de helft naar beneden

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — WestlandUtrecht Hyotheekbank heeft in het eerste kwartaal van dit jaar in vergelijking met de eerste drie maanden in 1980 het bedrijfsresultaat zien dalen van ƒ 18,7 tot ƒ 7,1 min.

De nettowinst vertoonde een achteruitgang van ƒ9,7 tot ƒ4,1 min en de winst per aandeel daalde van ƒ 12,05 tot ƒ 5,04, zo heeft de bank meegedeeld.

Zolang de rentestand zich op het huidige niveau handhaaft en mede daardoor de onroerend goedmarkt ongunstig blijft, wordt verwacht dat de resultaten ook in de volgende kwartalen onder druk blijven staan.

De toenemende onzekerheid over de economische situatie in ons land gecombineerd met de nog verder oplopende rente op de geld- en kapitaalmarkt, veroorzaakten een zodanige terughoudendheid van de vraag naar onroerend goed dat van ernstige stagnatie moet worden-gesproken.

In het eerste kwartaal werden circa 2500 hypothecaire leningen tot een bedrag van ƒ327 min afgesloten (v.j. ƒ4100 en ƒ626 min) toe tot ƒ13.872, min.

In de onroerend goed sector bleven de uitkomsten onder druk staan als gevolg van de moeilijke marktomstandigheden in het binnenland. In binnen- en buitenland werden inclusief het belang in deelnemingen nieuwe projecten tot

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.