+ Meer informatie

Leven weer duurder geworden

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het leven is tussen half maart en half april van dit jaar 0,7 procent duurder geworden.

Dat blijkt uit het prijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie, dat het ministerie van Economische zaken dinsdag heeft gepubliceerd.

Duurder werden kleding en schoeisel, sigaretten, vers fruit, brood, rundvlees en eieren. Ook de vakantietarieven gingen omhoog en sommig meubilair werd duurder. Goedkoper werden verse groenten.

De prijsstijging tussen oktober 1980 en april van dit jaar bedraagt 3,2 procent. Op dit cijfer is een correctie toegepast in die zin dat medische verzorging maar voor een deel wordt meegewogen en wijzigingen in indirecte belastingen en subsidies in het geheel niet. Het percentage van 3.2 dient als basis waarop de prijscompensatie die per 1 juli wordt toegekend wordt berekend, aldus een woordvoerder van Economische zaken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.