+ Meer informatie

Chr. Geref. Classis bouwt kerkjes in Afrika

ZENDINGSDAG IN GEES

2 minuten leestijd

GEES — Gisteren hield de classis Hoogeveen van de Christelijke Gereformeerde Kerken haar zendingsdag. Het was een echte familiedag; er was een kindercrèche en voor de wat oudere kinderen een zendingsverhaal en spelletjes. De zendingsdag werd gehouden in de boswachterij van Gees in Drente. Ondanks het niet al te stralende weer was de opkomst goed. De enkele buien nam men op de koop toe.

Om half twaalf werd de dag geopend door ds. K. Boersma uit Hoogeveen die een openingswoord sprak.

Tijdens de lunchpauze was er gelegenheid om de vele kraampjes te bezoeken en iets te kopen. De opbrengst was bestemd voor een kerk voor de gemeente Mutale in Vendaland (Afrika). Zo'n kerkgebouw kost (arbeidsloon niet meegerekend) ongeveer 5.000 gulden. Ook waren er optredens van enkele zanggroepjes.

Na de middag vertelde mevr. Zuur uit Assen eerst het zendingsverhaal. Toen ging het kinderprogramma van start.

Uitbreiding
Hierna vertelde ds. K. J. Velema uit Groningen over de uitbreiding van het zendingsveld. In Mutale worden elke zondag op meer dan 40 preekpunten kerkdiensten gehouden. Soms onder een boom, soms onder een afdak. Men wil daar nu zeven eenvoudige kerkgebouwen neerzetten, die dienst moeten doen als middelpunt en groeipunt van de gemeente. Twee zijn er inmiddels klaar. Ook die andere vijf moeten er komen. Laten we allen helpen.

Ds. G. Draaijer vertelde over het werk onder de Veda's. Werk dat soms heel moeilijk is. De afgoden spelen daar nog altijd een heel grote rol. Haarbanden en armbanden spelen een belangrijke rol. De mensen geloven dat als ze die banden niet dragen ze dan ziek zullen worden. Ook vertelde hij hoe de kerken werden opgebouwd. Meest uit hout. Allemaal met eigen leden of anders vrijwilligers. Binnen tien dagen staat er dan zo'n kerk. Als het geld er maar is.

Bij de sluiting van deze zendingsdag kon worden vermeld dat er in ieder geval al één kerk meer kon worden gebouwd. (De juiste opbrengst was nog niet berekend).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.