+ Meer informatie

Synode Berlijn-Brandenburg weer in geheel bijeen

1 minuut leestijd

BERLIJN - De synode van de Evangelische Kerk van Berlijn-Brandenburg heeft een ven geroepen voor commissie in het lede opstelling van een nieuwe kerkorde. Voor het eerst sinds kon de bouw van de muur in 1961 de synode weer in haar geheel bijeenkomen.

De Evangelische Kerk van Berlijn-Brandenburg omvat zowel West-Berlijn als Oost-Berlijn en omgeving. Toen door de bouw van de muur de synode niet meer bijeen kon komen, trad een noodvoorziening in werking die twee jaar eerder in een besloten zitting was vastgesteld. De kerk in West-Berlijn en die in de rest van de regio hielden regionale synodevergaderingen die alle bevoegdheden van een synode konden uitoefenen.


Tijdens de synodevergadering stond de eenheid van de Evangelische Kerken in de Bondsrepubliek en de DDR centraal. De synodeleden bleken zich te kunnen vinden in een bureaucratische oplossing: de instelling van een commissie die een nieuwe kerkorde moet voorbereiden. Er is ook afgesproken dat er een nieuwe gezamenlijke vergadering wordt gehouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.