+ Meer informatie

Speel- en siertuin scheiden

1 minuut leestijd

De eerste jaren van hun leven spelen kinderen buiten in de tuin, tenminste als er een tuin aanwezig is. Wanneer dat niet het geval is missen ze nogal wat, tenzij de moeder er vaak met hen op uit trekt. Naar het park en de kinderboerderij, speeltuin of speelveld. Spelen in de tuin, de echte tuinliefhebber heeft er wel eens problemen mee.
Niet zo vreemd, want er sneuvelt nogal eens het een en ander in het vuur van het spel. Misschien is het aan te bevelen om het siergedeelte van de tuin af te scheiden van het spelgedeelte. Denk bijvoorbeeld aan een hekwerkje van stevig gaas. Horizontale planken werken alleen maar averechts: kinderen klimmen erop en eroverheen. Maar verticale planken kunnen natuurlijk wel. Zorg dat er een hekje in gemaakt wordt voor u zelf. De sluiting van dat hekje zit op zo'n plek dat kinderen er niet bij kunnen komen. Meestal is dat laag en aan de buitenkant van het hekje.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.