+ Meer informatie

CNV voelt niets voor verkiezingsoperatie

1 minuut leestijd

HEERLEN — Het CNV gaat niet in op de uitnodiging van PvdA-lijsttrekker Den Uyl om nog voor de verkiezingen met hem en de lijsttrekkers van CDA, WD en D'66 en met FNV-voorzitter Kok te gaan discussiëren over de werkgelegenheid aan de hand van de plannen die CNV en FNV daarover hebben ontvouwd.

ANP/KNMI 16-5 12.00 Deze kans is het grootst in het zuid-westen. De wind neemt dan even toe tot matig, langs de kustgebieden af en toe vrij krachtig uit het zuid-oosten. De middagtemperaturen schommelen rond de 18 graden, normale waarden voor de tijd van het jaar. In het verdere weersverloop voor zondag en het begin van de volgende week wordt nog een kleine verbetering verwacht. De buienkans neemt af en opklaringen voeren duidelijk de boventoon. De maxima kunnen dan stijgen tot 20 graden of nog iets hoger. Het weer van vanmorgen 7 uur 23 gr.

„Aan zo'n verkiezingsoperatie doen we niet mee. Plannen om de schrikbarende werkloosheid op te lossen zijn een serieuze zaak en behoren geen inzet te zijn tijdens een verkiezingstoumee die ten doel heeft om zo veel mogelijk stemmen te winnen", zei CNV-voorzitter Harm van der Meulen vrijdag op een CNV-bijeenkomst in Heerlen.

Van der Meulen wil wel graag dat Den Uyl snel in het openbaar een oordeel geeft over het CNV-werkgelegenheidsfonds zodat de CNV-leden weten hoe de PvdA er over denkt maar hij wil over dat CNV-plan vlak voor de verkiezingen „geen verbale stoeipartijen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.