+ Meer informatie

Verbrijzelen

2 minuten leestijd

Jezus zei eens tot de Joden die Hem volgden: „Indien gij niet gelooft dat ik die ben, zo zult in uw zonden sterven. Wanneer u aan de ene kant ziet op de lijdende Heiland en aan de andere kant op uw zondig bestaan, dan zal uw hart verbrijzelen.

O, als u eens zag dat u zelf door uw zonden de oorzaak van bent dat de Heiland gekruisigd is en Zijn zijde doorstoken moest worden! En dat om uw ziel van een eeuwig verderf te bevrijden! Uw hart zou breken van bitter berouw.

Dan zou u zich als een boetvaardige zondaar voor Hem nederwerpen en Hem smeken of Hij Zijn liefdehart voor u wilde openen. Waarlijk, zulk een smekende en berouwhebbende zondaarsstem zal Zijn liefdehart kunnen verdragen. Dan moet Hij u Zijn dierbare bloed en heilverdiensten tonen, waardoor u zult bewogen worden om u met uw gehele hart aan Hem over te geven.

Als u door Jezus gered wilt worden, moet u aan Zijn voeten blijven liggen en uw begeerte met zuchten en tranen tot Hem opzenden. Dan zult gewaar worden dat Jezus geen dorre woestijn is, maar dat Hij over het arme zondaarshart de wateren van Zijn genade mild doet stromen en dat Hij niet verwijt.

David Bruining (De erfenis van onze vaderen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.