+ Meer informatie

„Honeeker vliegt naar N-Korea"

1 minuut leestijd

MOSKOU (AP) - De voormalige DDR-leider Erich Honeeker heeft gisteren de Chileense ambassade in Moskou verlaten en is naar Noord-Korea gevlogen, zo heeft het Russische Informatie Agentschap (RIA) gemeld.

RIA, dat zich baseert zich op diplomatieke bronnen, meldde dat Honeeker met een gepantserde wagen naar de luchthaven van Moskou gebracht zou worden, vanwaar zijn vliegtuig om 21.50 uur naar de Noordkoreaanse hoofdstad, Pyongyang, zou vertrekken.

De Noordkoreaanse ambassadewoordvoerder Nyong Jin Yun kon het bericht niet bevestigen, evenmin als Duitse, Chileense en Sowjetfunctionarissen.

Een medewerkster van de Chileense ambassade, waar Honeeker vorige week zijn toevlucht zocht om uitlevering aan Duitsland te ontkomen, liet weten dat de voormalige DDR-leider en zijn vrouw Margot gisteren nog steeds in het ambassadegebouw verbleven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.