+ Meer informatie

Athene verstuurde besmet bloed

1 minuut leestijd

ATHENE/DEN HAAG (ANP/AFP) - De Griekse autoriteiten hebben in april 1250 liter bloedplasma naar Nederland geëxporteerd dat was besmet met het hepatitus-C-virus. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid in Athene bekendgemaakt.

De besmetting werd overigens tijdig in ons land ontdekt en de lading is vernietigd, aldus de Grieken. De Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg kon gisteren evenwel geen informatie over deze zaak verschaffen.

Het besmette bloed maakte deel uit van een levering van in totaal 16.731 liter Grieks bloed. Mogelijk is een persoon in Griekenland met het besmette bloed behandeld. Volgens Athene komen problemen met Grieks bloedplasma zelden of nooit voor. Desondanks zullen naar aanleiding van dit incident extra controlemaatregelen worden genomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.