+ Meer informatie

Brand verwoest winkels in Stein

2 minuten leestijd

STEIN - Een grote brand heeft in het centrum van het Limburgse Stein veertig winkels en negen woningen in de as gelegd. Ruim 120 bewoners van een aangrenzende flat van 11 verdiepingen moesten worden geëvacueerd.

Een woordvoerder van de brandweer meldde dat vanmorgen. Vol-gens hem brak de brand afgelopen nacht uit in een filiaal van Blokker in Winkelcentrum Stein aan het Raadhuisplein. De brand, die gepaard ging met een enorme rookontwikkeling, sloeg over naar de omliggende winkels.

Er zijn geen gewonden gevallen, aldus de woordvoerder. De dieren van een dierenwinkel konden op tijd worden weggehaald.

De brand dreigde over te slaan naar een aangrenzende flat. Alle tachtig appartementen zijn ontruimd. De ruim 120 bewoners zijn ondergebracht in een zorgcentrum tegenover de flat. Vanuit dat gebouw konden ze naar familie of naar een hotel.

Een 70-jarige slechthorende flatbewoonster was in eerste instantie per ongeluk achtergebleven, maar werd later alsnog door de hulpdiensten ontdekt en geëvacueerd.

Brandweerkorpsen uit de regio en de bedrijfsbrandweer van DSM bestreden de uitslaande brand metgroot materieel. Er werden diverseontploffingen gehoord. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer zegt dat de schade vele miljoenen bedraagt.

In het gemeentehuis van Stein is een crisiscentrum ingericht. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het nog niet bekend wanneer de bewoners van de appartementen naar huis kunnen.

Wethouder J. Ie liet weten dat het winkelcentrum op de nominatie stond voor sloop.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.