Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Perentoetje met mascarpone

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Perentoetje met mascarpone

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Een eenvoudig te maken toetje, maar met een paar niet alledaagse ingrediënten, die trouwens gewoon in de supermarkt te koop zijn.

Ingrediënten (voor 8 personen):
* 250 ml slagroom * 2 el poedersuiker * 250 gr mascarpone * 100 gr gecondenseerde melk * 100 gr koffieleutjes * 2 flinke, rijpe handperen * 8 tl speculoospasta

Bereiding:
* Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
* Doe de mascarpone en de gecondenseerde melk bij elkaar in een kom en roer ze glad.
* Doe de slagroom bij het mascarpone-mengsel en spatel alles goed door elkaar.
* Vermaal de koffieleutjes in een keukenmachine of blender ze tot een fijne kruim. Beschikt u niet over deze apparatuur, dan kunt u de koekjes ook in een plastic zak doen er er met de deegroller overheen rollen.
* Neem 8 mooie glazen. Leg in elk glas een eetlepel kruim. Schep er een laagje mascarponemengsel op.
* Schil de peren. Snijd ze in kwarten.
* Snijd boven elk glas één kwart peer in blokjes. Dek de perenblokjes direct goed af met een laagje mascarpone, zodat ze niet verkleuren.
* Strooi er nog een tl kruim over en leg er een tl speculoospasta op.
* Zet de glazen tot gebruik in de koelkast.

* Tip: Poedersuiker kunt u eenvoudig zelf maken, door kristalsuiker in een blender te vermalen tot poeder. Poedersuiker in bussen is minstens vier keer duurder dan gewone suiker. Een snelle besparingstip dus!


Heel simpel
Meestal zijn de ingrediënten in mijn Terdege-recepten erg eenvoudig. Maar nu vraagt u zich bij bepaalde ingrediënten misschien af waar u die in de supermarkt kunt vinden. Daarom een korte toelichting.
Mascarpone is een zachte, romige, Italiaanse kaas, die verkocht wordt in kuipjes van 250 gram. U vindt deze kuipjes in het koelschap bij de roomkaas, brie en dergelijke.
Gecondenseerde melk wordt meestal in blikjes verkocht. Het is melk waaruit het water is verdampt, waardoor deze heel geconcentreerd is. De smaak is zoet. Vaak wordt er suiker aan toegevoegd, om de melk lang houdbaar te maken. De blikjes staan in het schap met koffiemelkproducten, of bij de oosterse maaltijden.
Koffieleutjes zijn koekjes met een speculaassmaak van het merk Lotus. Koffieleutjes zijn extra populair, sinds er speculoospasta voor op brood mee wordt gemaakt.
Met deze korte uitleg moet het mogelijk zijn om dit heel simpele toetje te maken. Een toetje dat zó lekker is, dat het gerust een ‘dessert’ mag heten. Zeker als het mooi wordt opgediend. Misschien vast een ideetje voor de kerstmaaltijd?

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 oktober 2015

Terdege | 108 Pagina's

Perentoetje met mascarpone

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 oktober 2015

Terdege | 108 Pagina's