+ Meer informatie

tegen spionage

1 minuut leestijd

WARSCHAU — Westerse inlichtingendiensten maken gebruik van de huidige situatie in Polen door een toeneming van infiltraties die gericht zijn op de verzwakking van de banden tussen de socialistische staten, zo heeft het Poolse nieuwsagentschap PAP dinsdag meegedeeld.

PAP gaf in het bericht de meningen weer van functionarissen van het Poolse ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit ministerie hield donderdag een persconferentie over de jongste ontwikkelingen van spionage in Polen.

„In documenten van Westerse spionagediensten wordt steeds benadrukt dat Polen nog nooit zo belangrijk voor hen geweest is als nu", aldus PAP. „Men kan steeds vaker gevallen waarnemen waar verband bestaat tussen activiteiten op het gebied van inlichtingendiensten en politieke subversie."

Satellietfoto's, aldus PAP, kunnen nog steeds niet de spion vervangen die in laden verborgen documenten kan fotograferen of gesprekken op de band kan opnemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.