+ Meer informatie

GENERALE SYNODE 2010

1 minuut leestijd

Het tweede deel van het jaar 2010 zal DV wat betreft de meerdere vergaderingen in het teken staan van de driejaarlijkse generale synode. Daar hebben natuurlijk allereerst de gekozen afgevaardigden, adviseurs en leden van deputaatschappen mee te maken, maar daarnaast is het een zaak die alle gemeenten en zeker alle kerkenraden raakt. De te nemen besluiten van de synode hebben immers niet zelden te maken met het plaatselijke gemeentelijk leven?

Daarom noem ik in ons vormingsblad voor ambtsdragers de volgende data:

• 26 augustus 19.30 uur: bidstond voor de synode, tijdens een kerkdienst onder leiding van de roepende kerk van Huizen met als voorganger de voorzitter van de synode 2007;

• 27 augustus 10.00 uur: opening van de synode, verkiezing van het mode-ramen, regelingen;

• 1, 2, 8 en 9 september: commissievergaderingen;

• 28 september-1 oktober: eerste plenaire zittingsweek;

• 26-29 oktober: tweede plenaire zittingsweek;

• 23-26 november: derde plenaire zittingsweek;

• 14-17 december: vierde plenaire zittingsweek (voor zover nodig).

De eerste twee genoemde bijeenkomsten (bidstond en opening) zullen in het kerkgebouw van Huizen plaatsvinden, de volgende in de Oenenburgkerk te Nunspeet. Overigens moeten alle afgevaardigden rekening houden met nog andere commissievergaderingen, rondom de plenaire zittingsweken. Mag de synode rekenen op het gebed van de kerken?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.