+ Meer informatie

Arbeidsbureaus zoeken werk voor douaniers

1 minuut leestijd

MAASTRICHT (ANP) - De douane in Limburg, de regionale besturen arbeidsvoorziening en het provinciaal bestuur van Limburg zijn gisteren in Maastricht een overeenkomst aangegaan om 150 douanebeambten aan een nieuwe baan in Limburg te helpen.

De grenswachten verliezen binnenkort hun huidige baan vanwege de eenwording van Europa. Voor de betrokkenen is nog geen vervangend werk gevonden. In totaal raken 580 Limburgse douaniers hun baan kwijt. Van hen hebben er al 430 ander werk gevonden of volgen een opleiding tot bij voorbeeld milieu-ambtenaar.

Nagenoeg alle grenswachten hadden ander werk bij de douane in de Randstad kunnen krijgen, maar zij willen in Limburg blijven wonen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.