+ Meer informatie

„Het leven”: een herinnering

1 minuut leestijd

De raad van de christelijke gereformeerde kerk van Eindhoven heeft zes preken. die op een bandrecorder bewaard waren gebleven doen publiceren als een herinnering aan ds S. van Zwoll, van april 1960 tot nieuwjaarsmorgen 1964 pastor van Eindhoven. Het boekje, waarin deze preken zijn samengevat en dat is verzorgd door de Apeldoornse drukker L. Kaper, heeft als motto „Het leven”. Deze titel als een herinnering aan de plotseling verscheiden predikant is tòch geen contrast. Wie de teksten leest gevoelt dat heel het werken en getuigen van ds. van Zwoll zich afspeelde in een werkelijkheid, die was en is en zal zijn en die door een onverwachte verandering, hoe pijnlijk ook voor hen die bleven, in wezen dezelfde is.

Merkwaardig te constateren, hoe dikwijls ds van Zwoll in dat laatste halfjaar het woord „leven” in zijn preken gebruikte. En hoe vaak hij het tekende ook in zijn rotsvaste zekerheden met betrekking tot de eeuwigheid. Dit boekje kon geen andere titel dragen.

Aan de preken is niets „geschaafd” of omgewerkt tot schrijftaal. Het zijn de woorden zoals ze van de band werden genoteerd. Zo zijn ze op zijn best: een herinnering. Moge het een werkzame herinnering zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.