+ Meer informatie

Baard eraf of geen gasmasker

1 minuut leestijd

JERUZALEM - Ultra-orthodoxe joodse mannen staan in tweestrijd bij de voorbereiding op een mogelijke Iraakse gasaanval. Wat te doen: hun baard afscheren of het zonder gasmasker stellen? De joodse wet verbiedt mannen zich te scheren en veel ultra-orthodoxe mannen laten hun baard staan. De traditionele gasmaskers sluiten echter niet goed af over een baard.

Het religieuze weekblad Jom Hashishi suggereerde gisteren ultra-orthodoxen een gasmasker te geven dat bedoeld is voor kinderen omdat die het hele hoofd bedekt.

Het Israëlische bureau voor burgerbescherming, dat verantwoordelijk is voor de distributie van gasmaskers, zegt echter dat de distributie van dergelijke gasmaskers niet mogelijk is. „De gasmaskers worden in grote hoeveelheden geproduceerd en we kunnen niet een bepaald type toewijzen aan een deel van de bevolking, alleen maar omdat zij dat willen", aldus een functionaris van de burgerbescherming.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.